Víztározónál

Vidéki lány révén a természet lágy ölén nevelkedtem. Gyerekkorunkban nem volt olyan nap, hogy pár órát ne töltöttünk volna a szabad levegőn. Vagy játszottunk az udvaron, vagy kirándultunk a környező forrásokhoz, vagy túráztunk a közeli erdőkben. A természetjárás szeretete észrevétlenül lett életforma, így felnőtté válva is rendszeresen járok kisebb-nagyobb túrákra, ha csak tehetem.

Szeretem a sík vidékeket is, de leginkább a hegyvidék látvány nyűgöz le. Különösen szeretem, ha a túra útvonalában kilátó is található. Bár a megmászásuk ezeknek a kilátóknak az esetek többségében kihívást jelent, mégsem hagynék ki egyet sem a sorból, mert a kilátó tetejéről káprázatos kilátás nyílik a környező hegyoldalakra, a völgyekre, a völgyekben elterülő apró falvakra vagy nagyobb városokra, patakokra, tavakra.

Utolsó alkalommal az egyik kilátó tetejéről megpillantottunk egy mesterségesen kialakított tavat a völgyek között. Annyira megtetszett a látványa, hogy túrázó társaimmal úgy döntöttünk, közelebbről is megnézzük a víztározót.

Néhány órás gyaloglás után érkeztünk meg a tározó partjára, eléggé elfáradva. Itt volt az ideje megpihenni kicsit, elfogyasztani a maradék elemózsiát, és gyönyörködni a tó környékében, természetes élővilágában.

Pihenés közben volt időm fényképezni a Samsung telefonommal. Készítettem is néhány képet a tó környékén található nádasról, a tóban úszkáló récékről, a parton élő békákról.

Fényképezés közben a nádas felől hirtelen madárrikácsolás hallatszott, amitől megrettentem, és a telefonom kiesett a kezemből. A kijelzője azonnal kettérepedt.

Hívtam is samsung telefon szerviz munkatársait, akik megnyugtatásomra közölték, hogy telefonfutár szolgáltatásukon keresztül, személyes megjelenés nélkül pár napon belül tudják cserélni a hibás alkatrészt, mivel van a raktáron a meghibásodott alkatrészből. Köszönet a gyors és szakszerű segítségért.