Hogy ne mumus legyen

Az ember hogy ha vállalkozás alapítására adja a fejét alapvetően fel kell hogy ismerje, hogy nem csak kockázatot vállal, hanem bizony rengeteg munkát és iszonyatosan nagy feszültséget, ami a közeljövőben jellemezni fogja a mindennapjait. Természetesen minderre felkészülni szinte lehetetlen, bármennyire is azt gondolja az ember, hogy mindenre fel van készülve, minden várható problémára van egy megfelelő megoldása, bizony az élet mindig rácáfol ezekre. A legtöbbet akkor tehetünk a vállalkozásunk és egyben persze a saját érdekünkben is, hogy ha megfelelően tanulmányozzuk a már nagyra nőtt vállalkozások felépítését, helyzetét, elemezzük a versenytársak piacon betöltött szerepét, munkametódusát, és persze hogy ha külső szakértők szolgáltatását vesszük igénybe olyan feladatok ellátására, melyekben mi nem annyira vagyunk jártasak vagy nem érezzük otthon magunkat benne.

Az egyik ilyen mumus feladat számomra a munkavédelem területe, hiszen rengeteg jogszabályi előírás, kötelezettségek és szankciók tömkelege fogadja az embert hogy ha a témába belepillant, és persze amellett sem lehet elmenni, hogy iszonyatosan fontos, hogy pontosan fel tudja mérni az ember, hogy saját magára, a vállalkozására hogyan és milyen formában vonatkoznak ezek az szabályok és kötelezettségek. A kockázatértékelés feladatai, a munkavédelmi rendszer kialakítása, felépítése és persze a munkavédelmi oktatás a legnagyobb buktatók ilyen esetben, melyek megoldására az embernek már számtalan lehetősége van kívülről, külső segítőktől segítséget kérni. Persze koránt sem mindegy, hogy kitől és milyen minőségben.

Én mindig is arra esküdtem, és továbbra is tartom ehhez magam, két vállalkozással a hátam mögött is, hogy mindig a legtökéletesebb minőség a legjobb választás. Hiába választunk ár alapján, hiába választunk márka vagy karakter alapján, a valódi siker csak akkor érhető el, hogy a legjobb minőséget tudja biztosítani az a szolgáltató, az a termék vagy éppen az a munkavállaló, akit választottunk. Éppen ezért a munkavédelem feladatainak ellátására csak és kizárólag az activesafety csapatát ajánlom, hogy a munkavédelem többé ne legyen mumus senki számára sem, még az építőipar területén sem.